Info Berner Sennen Kennel Basiadan

Fokker Sinds 1989 (1989-2022 onder de naam v.d. Clemensberghoeve) FCI. in NL

Berner Sennen kennel Basiadan
We zijn lid van de ZKwP (Poolse kennelclub) en FCI erkend.
We hanteren de regels van het fokregelement van de ZKwP.
De honden die we gebruiken in ons fokprogramma worden gescreend op HD en ED ondergaan een karaktertest en keuring ten aanzien van de FCI rasstandaard zoals voorgeschreven door de ZKwP. Al onze ouderdieren zijn tevens DNA gecertificeerd.

Selectieve fok van Berner Sennenhonden.
Wij streven in ons fokbeleid naar honden met een goede gezondheid, stabiel karakter en schoonheid met in ons achterhoofd altijd de rasstandaard en het belangrijkste de selectie of we zelf een pup zouden willen uit de combinatie van betreffende reu en teef.Wanneer we een reu wensen te gebruiken gaan we altijd de hond in zijn thuisomgeving bekijken om een goed oordeel te hebben over de reu betreffende zijn gedrag in zijn dagelijkse omgeving.

Natuurlijk bent u van welkom om ons en onze Berner Sennenhonden te bezoeken. Wel gunnen we de moeder en haar pups de nodige rust en laten we pas bezoekers toe bij de pups vanaf dat ze 3 weken oud zijn, daarna bent u op afspraak welkom wat de socialisatie van de pups alleen maar ten goede komt. We verzoeken vriendelijk, als u meerdere nesten wil bij bekijken en verschillende kennels bezoekt, om dit niet op dezelfde dag te doen maar over meerdere dagen te verspreiden in verband met het overbrengen van eventuele ziektekiemen.

De pups worden meermaals ontwormt, krijgen een chip, FCI stamboom en worden door de dierenarts nagekeken alvorens ze het nest verlaten. We laten de pups zowel binnen als buiten aan zoveel mogelijk geluiden wennen wat ten goede komt aan de socialisatie van de pups. Natuurlijk krijgt u advies betreffende de socialisatie wat ook voor de pup in zijn nieuwe omgeving belangrijk is.

Ondanks dat we de ouderdieren laten screenen en ze vrij zijn van HD en ED volgens de richtlijnen van de FCI, is dit helaas nooit uit te sluiten omdat, de factoren voeding en opgroeien van de hond ook een grote rol spelen bij het ontwikkelen van de HD en ED aandoeningen, zoals bij alle grote hondenrassen. Een goede voeding voor grote rassen is hierbij essentieel en er moeten zeker geen toevoegingen of supplementen zoals bijvoorbeeld kalk bij gegeven worden. Daarnaast dient de nieuwe eigenaar rekening te houden met de juiste beweging tijdens de opgroeifase van de jonge hond, zoals geen traplopen , niet te veel of te weinig beweging, voldoende rust.

Mocht u advies of vragen hebben over het aanschaffen of opvoeden, verzorgen van een Berner Sennenpup mag u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Basia Szenajch & Danny Oomen

Basiadan Berner Sennen kennel
Wiry 65E
58-111 Wiry
Polen

Berner Sennenpup met balletje van Basiadan Kennel voor Berner Sennenhonden
berner sennen hond pup 8 weken oud princessa laurie ślężański skarbiec in basiadan kennel
Berner Sennenhond moeder met pup